Berichten

Afgelopen weken waren we in Drenthe. Het was een waar genoegen om weer eens een paar weken in ons huisje op de Hondsrug te vertoeven. We zijn druk aan de slag geweest om de omgeving wat meer aan te passen aan onze wensen. Omdat de bomen van het bos steeds dichter bij het huisje kwamen hebben we eerder dit jaar een aantal het loodje doen leggen, waarna de vrijgekomen grond werd omgewoeld en ontworteld. Deze keer hebben we gras ingezaaid. De bedoeling was dat het na een paar weken een mooi groen gazonnetje zou worden, maar door de lage temperaturen kwam het niet verder dan een paar armetierige grassprietjes, die zich met moeite boven de grond uit worstelen. Verder hebben we onze carport omgebouwd tot schuurtje, zodat we onze fietsen en tuingereedschap veilig achter slot en grendel kunnen stallen.

DSC_4017 (640x427)
Schapen in het veld
DSC_3999 (640x427)
Met de hoed in de hand komt men door het ganse land

DSC_4018 (640x427)

Anloërdiepje

op weg

5 gedachten over “Berichten”

 1. Dag Henk en Hylkje,
  wat een interessante reisverhalen en belevenissen. Een boeiende, leuke tijd voor jullie.

  Nu weer op weg naar huis en weer in actie voor de Indonesiëreis van Hylkje.

  Het beste met jullie, hartelijke groet van Nel uit Vlaardingen.

 2. Wat steeds weer verbaasd is dat (bijna) elk land kan terug zien op eeuwen oude (soms heel oude) cultuur kan terug zien. Terug te vonden in musea. Eeuwen oude cultuur, die in eenvoud toch vaak zo schitterend zijn, ik denk hierbij aan de foto met het beest figuur. Ook het verhaal over de aardbeving en hoe men moet handelen (!) is voor ons uit een geheel andere wereld. Ja en dan dat vals geld, het is wel uitkijken geblazen, begrijp ik. Het ga jullie goed, een goede reis straks in de koude (?) bergen, wel erg hoog. Lopend ? Groetjes, Kees

 3. Wat kan de wereld toch mooi zijn ! Met belangstelling het verhaal van toen gelezen. De reliëfs zijn eeuwen oud en zijn nog steeds schitterend in hun eenvoud. Fijn dat jullie in deze periode van jullie leven deze kans krijgen en het zo samen mogen beleven. Spaans leren en examen doen ! Best een mooie taal, ook een wereld taal, dacht ik. In Nederland is Spaans voor zover ik weet, niet zo “in”. Hylkje sterkte met de arbeid, want dat zal, daarnaast, ook wel de nodige energie vragen.
  Wij waren dezer dagen in het veenmuseum Vriezenveensveld. Kregen een rondleiding rijdend in een smalspoortreintje. Dan krijg je ook verhalen van toen, maar dat is wel even andere koek: één en al armoede toen (en nog!). Het ga jullie goed. Een hartelijke groet, Dorien en Kees

 4. Leuke verhalen en een interessant land.
  Fijne pensioentijd.
  Ook hier komt veel nattigheid uit zee.
  Groet en tot ziens.

 5. Hallo lieve mensen,
  Verweg maar toch dichtbij. Bijna jarig Hielkje en wij willen je vanuit het warme Nederland feliciteren. Een fijne dag gewenst samen met Henk.
  Dikke kus van Klaas en Femmie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *