; "Bij de Bonnerplas" Recreatiewoning Gieten
header-photo

De Omgeving

Huisje

Op ruim 200 meter afstand van de woning ligt het privé-meertje 'De Bonnerplas', ontstaan toen hier zand werd weggezogen voor de aanleg van wegen. Nu heeft het zich ontwikkeld tot een paradijselijk stukje natuur waar de reigers komen om een visje te verschalken en de reeën uit de omgeving in de avondschemering hun dorst komen lessen.

Voor onze gasten is de plas vrij toegankelijk, onder voorwaarde dat de rust wordt gehandhaafd. Mechanische muziek en voertuigen zijn daarom niet toegestaan. Ook open vuur is verboden.

Er valt veel te genieten aan de plas: mediteren bij het gefluit van de vogels, zonnen op het strandje of - als de omstandigheden het toelaten - zwemmen in de plas (plaatselijk 4.50 m diep).

De recreatiewoning “Bij de Bonnerplas” ligt op de de Hondsrug. Dat is een langgerekte verhoging in het oude Drentse landschap. Zij loopt van Coevorden naar het Noorden om te eindigen midden in de stad Groningen. Het is een gebied waar al vroeg mensen woonden. De vele hunebedden in de omgeving getuigen daar nog van.

De verhoging in het land was ook ideaal voor de aanleg van wegen. Op oude kaarten is al een weg te zien die liep van Münster naar Groningen. Een weg die vroeger van belang was toen Groningen nog onder de bisschop van Münster viel. Nu is de middeleeuwse verkeersader een rustig zandpad. Aan dit zandpad ligt de recreatiewoning.